EGYESÜLET

Pécsi Sportolda Sportegyesület

(Pécsi Sportolda SE)

 

Az Egyesületünk 2013-ban jött létre azzal a céllal, hogy a Sportolda nevű sportkomplexumhoz kapcsolódóan, minél szélesebb réteg számára elérhető szabadidő- és tömegsport tevékenységekhez biztosítsunk lehetőséget.

A mai napon elmondhatjuk, hogy jelenleg az egyesület fő célja a gyerekek sporttal való megszerettetése, melyet a labdarúgás utánpótláson keresztül próbálunk elérni.

 

Labdarúgás utánpótlás

2013-ban nyári táboroztatás kapcsán 12-15 fővel kezdődött az egyesület élete. Ez olyan sikeresen zárult, hogy 2014-ben már megduplázódott a létszám és több turnust is kellett indítani.

2014-től már nem csak nyári táboroztatást szerveztünk, hanem elkezdődött a labdarúgás utánpótlás nevelés szervezése is. Első évben még csak 20-25 fő vett részt összeségében az edzéseken.

2015 januárjában már 40 gyerek járt hozzánk szervezett keretek között edzeni. Saját rendezésű tornákon, kupákon, illetve meghívásos tornákon vettünk részt a gyerekekkel.

2016 januárjában már 3 edző irányítása mellett 60 gyerek járt hozzánk. Ez évtől az MLSZ által szervezett Bozsik-program keretein belül versenyeztettük a gyerekeket. Ebben a versenyrendszerben tudtuk először felmérni igazán a nálunk futballozó gyerekek képeségeit a megyében található más egyesületekhez képest, illetve ezeken a versenyeken tudtuk jól mérni a fejlődést a nálunk található korcsoportoknál.

Jelenleg 110 gyerek jár hozzánk 6 éves kortól 14 éves korig bezáróan. Célunk ezeknek a gyerekeknek a játéklehetőség biztosítása évről évre, egészen a felnőtt korig. Azaz, ha valaki egyszer Pécsi Sportolda SE csapattag lett, akkor maradhasson is az, egészen a felnőtt bajnokságokban való részvételéig. Ennek érdekében évről évre korosztálybővítéssel versenyeztetjük tovább a legidősebb gyerekeket.

Ez alapján is látható, hogy egy nagyon dinamikusan fejlődő egyesület vagyunk, ahol komoly szervezést igényel a gyerekek növekvő létszámához és igényéhez biztosítani az emberi erőforrás és eszköz igényeket, nem beszélve a pályákról és a versenyeztetésről.

Próbáljuk a lehetőségeinkhez mérten a maximumot nyújtani mindenki számára, akinek szimpatikus az egyesületünk és megtisztel bennünket a választásával.

  1. november 8.

 

 

A Pécsi Sportolda SE csapata